"


Καστοριά - Πρωταθλήτριες σε όλα τους!

Την άνοδο στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καστοριάς επικρατώντας 0-3 της Ελασσόνας  

Ιστορικές στιγμές ζει το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου της Καστοριάς, που στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του κατέκτησε τον τίτλο της Γ' Εθνικής και μαζί την άνοδο στη δεύτερη εν τάξει εθνική κατηγορία.
Το τελευταίο κομμάτι που έλειπε για να συμπληρώσει το παζλ ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τις παίκτριες του Χρήστου Καλύβα να κερδίζουν δια περιπάτου στην Ελασσόνα με 0-3 τις Ολυμπιώτισσες σημειώνοντας την 7η νίκη τους σε οχτώ παιχνίδια.
Με το "τρίποντο" αυτό προσπέρασαν κατά ένα βαθμό τις Πιερίδες Μούσες και έκοψαν πρώτες το νήμα κερδί-οντας παράλληλα το μοναδικό εισιτήριο προβιβασμού στην ανώτερη κατηγορία.
Η Καστοριά ήταν ανώτερη και το απέδειξε. Η πρωτιά του ομίλου έρχεται πανάξια για μια παρέα που έγραψε τη δική της ιστορία, έχοντας την κορυφαία επίθεση (30), την καλύτερη άμυνα (14), καθώς επίσης και την πρώτη σκόρερ της κατηγορίας, Νικόλ Τζιάρα (15 γκολ).
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούρ-γησαν τις πρώτες ευκαιρίες.
Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 22' όταν από σέντρα της Δρακάκη, με κοντινή προβολή η Μαρία Τάσιου, που πρόλαβε την αντίπαλη γκολκίπερ και με υποδειγματικό τρόπο άνοιξε το σκορ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.
Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτριες της Καστοριάς έφτασαν και στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο.
Ήταν το 33ο λεπτό της συνάντησης, όταν η Αντριάνα Μάρκου επιχείρησε ένα μακρινό, ψηλοκρεμαστό και καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην γκολκίπερ της Ελασσόνας, βάζοντας έτσι γερά θεμέλια για την επικράτηση.
Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και τίποτα πλέον δεν μπορούσε να στερήσει τον τίτλο από την ακριτική ομάδα.
Οι παίκτριες του Χρήστου Καλύβα μπήκαν με το ίδιο πάθος στην επανάληψη και σημειώνοντας γκολ από τα …αποδυτήρια προσέδωσαν εμφατικό τόνο στην ευρεία επικράτησή τους.
Το τρίτο τέρμα, που καταγράφηκε στο 47ο λεπτό, ήρθε ως απόρροια της άψογης επιθετικής λειτουργίας με την πρώτη σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Νικόλ Τζιάρα, να ξεκινά και να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.
Οι φιλοξενούμενες διαχειρίστηκαν ιδανικά το προβάδισμα που είχαν ανακτήσει και χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση διαφύλαξαν το μηδέν στα μετόπισθεν.
Τα τελευταία λεπτά είχαν πια διαδικαστικό χαρακτήρα και άπαντες περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. Αυτό, ήχησε σαν το πιο γλυκό κελάηδισμα στα αυτιά των παικτριών της Καστο-ριάς που έγιναν ένα κουβάρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Την ίδια ώρα, τα δύο πούλμαν που ακολούθησαν την αποστολή στην θεσσαλική κωμόπολη, είχαν κερδίσει τη μάχη της κερκίδας και στήνοντας από νωρίς το δικό τους πάρτι περίμεναν τις πρωταγωνίστριες της επιτυχίας για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση της πρωτιάς.

Υποδοχή ηρώων κατά την επιστροφή
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και μετά τις "απαραίτητες" καθιερωμένες φωτογραφίες η αποστολή πήρε τον δρόμο της επιστροφής με προορισμό το Πάρκο της Ολυμπιακής φλόγας, όπου πλήθος κόσμου περίμενε να υποδεχθεί τις πρωταθλήτριες!
Υπό την παρουσία των ένθερμων φιλάθλων και του αναμνηστικού κυπέλλου το οποίο απένειμε ο αναπλ. ταμίας της ΕΠΣΚ Γιάννης Μπαξεβανιδης, το εορταστικό κλίμα γιγαν-τώθηκε μέσω βεγγαλικών και ξέφρενης μουσικής.
Παίκτριες, διοικούντες και προπονητικό τιμ διασκέδασαν με την ψυχή τους το επιστέγασμα των κόπων τους που ξεκίνησε με διπλές προπονήσεις στις αρχές του Αυγούστου για να καταλήξει σε ένα ευτυχές φινάλε αντάξιο της συλλογικής δουλείας που συντελούνταν.
Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ λέγοντας έτσι "καλημέρα" στην Β' Εθνική και κλείνοντας με happy end μια όμορφη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από το πιο όμορφο παραμύθι…
Τέλος, να σημειωθεί ότι στον κρίσιμο αγώνα της γυναικείας ομάδας το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου, ενώ στο γλέντι παρευρέθηκαν και συνεχάρηκαν τα κορίτσια η βουλευτής Μαρία Αντωνίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος.

ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Δημητριάδου, Γκόγκου, Γκάνα, Τζανο-πούλου,  Λιούλια, Μουρτσέκα, Δρακάκη (85’ Τσιούκρα), Μάρ-κου, Τράντου (58’ Νικολαϊδου), Τζιάρα, Τάσιου (75’ Παστρωμά

10η αγωνιστική 
Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας  - Καστοριά ΓΠO 0-3
Ασπρόμαυρες Αμαζόνες  - Νέες Τρικάλων 2-3
Ρεπό : Πιερίδες Μούσες 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καστοριά ΓΠO 21 30-12
2. Πιερίδες Μούσες 19 27-14
3. Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας 10 16-13
4. Νέες Τρικάλων   9 12-16
5. Ασπρόμαυρες Αμαζόνες     0   9-39

ΣΚΟΡΕΡ
Πρώτη σκόρερ η Νικόλ Τζιάρα

Η δεινή σκόρερ της Καστοριάς μετά και το ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στις Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας, πέρασε στην 1η θέση με 15 γκολ και αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
15 :  Νικόλ Τζιάρα Καστοριά ΓΠO
14 :  Μετενίδου Πιερίδες Μούσες
  9 :  Mαρία Τάσιου Καστοριά ΓΠO  
  9 :  Στιμονιάρη Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας
  7 :  Γκούντζα Πιερίδες Μούσες
  2 : Αλεξάνδρα Τσιούκρα Καστοριά ΓΠO
       Μαρία Δρακάκη Καστοριά ΓΠO
  1 : Κυριζάκη Καστοριά ΓΠO



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ