"


Τι μαγειρεύουμε αύριο; Δευτέρα 22/10

Γεμιστά....

Υλικά  
12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
λάδι
200 γρ. ρύζι
2-4 κρεμμύδια ξερά
2-4 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο και μάραθο ή άνιθο (αν έχουμε)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
πατάτες
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Βήματα
•    Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα. Στις ντομάτες μπορείτε να κόψετε ως καπάκι το μέρος με το κοτσάνι, ή να βάλετε αυτό ως πάτο και να κόψετε την άλλη πλευρά. Να κόβετε την άλλη πλευρά γιατί κάθονται καλύτερα στο ταψί και αδειάζονται και καλύτερα.
•    Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
•    Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
•    Τα αδειάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές ήταν οι ντομάτες μας. Βάλτε μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό (να μην είναι στεγνό το μείγμα αλλά να μην είναι και σούπα). Αν πάλι φοβόσαστε πως δε θα βράσει το ρύζι, βάλτε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα και βράστε το λιγάκι. Αν και καλύτερα να μην το βράζεται ποτέ.
•    Γεμίζουμε τα λαχανικά. Προσέχουμε να μη τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, να αφήσουμε λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
•    Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
•    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε στο ταψί και λίγο έξτρα χυμό ντομάτα





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ