Σούπα με baby σπανάκι, κριθαράκι και φασόλια
Συστατικά
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 φλ. ζωμός λαχανικών
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 φλ. κριθαράκι
• 2 φλ. baby σπανάκι
• 1 κονσέρβα φασόλια σουρωμένη
• χυμός από 1 λεμόνι
• 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
• Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά.
• Πρόσθεσε το θυμάρι και τον βασιλικό και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
• Ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με την δάφνη και ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
• Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε το κριθαράκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
• Πρόσθεσε το σπανάκι με τα φασόλια και άφησέ τα να βράσουν για δύο λεπτά.
• Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο θέλεις.
• Σέρβιρε την σούπα όσο είναι ζεστή.
Πηγή: tlife.gr