Συστατικά
• 3 κ. σούπας βούτυρο
• 600 gr διάφορα μανιτάρια σε φέτες
• 3 κρεμμυδάκια εσαλότ τριμμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 3 κ. σούπας αλεύρι
• 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
• 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι, πιπέρι
• 750 gr baby πατάτες
• 3/4 φλ. γάλα
• 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Σοτάρισε τα μανιτάρια και τα εσαλότ για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο.
• Σοτάρισε υλικά για ένα ακόμη λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι στην κατσαρόλα.
• Καβούρδισε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά για δύο λεπτά και πρόσθεσε το κρασί, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να γλασαριστεί η σούπα.
• Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και την δάφνη με αλατοπίπερο και άφησε να πάρουν βράση.
• Χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
• Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για άλλα 10 λεπτά.
• Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά, πρόσθεσε το γάλα και τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
• Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα.
Πηγή: tlife.gr