Το μενού για αύριο Πέμπτη 8/11 προτείνει:
Κοτόπουλο με αρακά
Συστατικά
• 2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου (περίπου ½ κιλό) κομμένο σε κύβους,
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
• 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
• 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους,
• 1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες,
• 1 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
• 1 τενεκεδάκι (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα,
• 1 πρέζα ζάχαρη,
• 2 φλ. κοχλαστό νερό,
• ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο,
• 1 κουταλάκι αλάτι.
Βήματα
• Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
• Βήμα 2
Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
• Βήμα 3
Ακολούθως, βάζετε τις πατάτες και το καρότο.
• Βήμα 4
Ανακατεύετε το φαγητό 2-3 φορές και προσθέτετε το μπιζέλι.
• Βήμα 5
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
• Βήμα 6
Τέλος, ρίχνετε τα 2 φλ. κοχλαστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
• Βήμα 7
Μετά, ρίχνετε τον άνηθο και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πηγή: xrysessyntages.com