Το μενού για αύριο Κυριακή 15/11 προτείνει:
Μπριζόλες φούρνου με μπύρα
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
4-5 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτάκι μπύρα
1 1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
4-5 κουταλιές σούπας μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
Βήματα
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με τη μπύρα, τη μία κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο, το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού.
Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες.
Αλατίζουμε και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μπύρας και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο.
Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Στο διάστημα αυτό γυρίζουμε τις μπριζόλες για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Αν οι πατάτες δεν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε λίγο ακόμη να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό σε μερίδες όσο είναι ακόμη ζεστό.
Πηγή: cookpad.com