Το μενού για αύριο Παρασκευή 9/11 προτείνει:Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές
Υλικά
• 400 γραμμάρια γίγαντες προτιμώ τους μέτριους
• 1 κουτί ντομάτα κονκασέ όταν δεν υπάρχουν φρέσκιες
• 1κούπα μανιτάρια σε φέτες
• 1κούπα πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε καρεδάκια
• 1μεγάλοκρεμμύδι τριμμένο
• 1μεγάλο καρότο
• 1κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
• 1κουταλιάπάπρικα γλυκιά
• αλάτι, πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 5 κουταλιές ελαιόλαδο
• 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες για τουλάχιστον 12 ώρες σε νερό με μισό κουταλάκι σόδα. Τους ξεπλένουμε καλά και τους κλείνουμε στη χύτρα για 7 λεπτά από το σφύριγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι θα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και θα προσθέσουμε στο τέλος την ντομάτα, τα μπαχαρικά και αλατίζουμε κατά βούληση, αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
2. Παίρνουμε τους γίγαντες από την χύτρα με το μισό από το νερό τους και τους βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε και τη σάλτσα που έχουμε στο τηγάνι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το καπάκι θρυμματίζουμε τη φέτα βάζουμε τη γάστρα ξεσκέπαστη και κλείνουμε το φούρνο με το φαγητό μέσα για να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
Πηγή: cookstory.gr