"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τρίτη;

Το μενού για αύριο Τρίτη 20/11 προτείνει:



Χωριάτικη ομελέτα φούρνου με πατάτες 
 
Υλικά
1.    4 αυγά
2.    Λίγο γάλα
3.    1/2 πιπέρια
4.    1 ντομάτα
5.    1 κρεμμύδι
6.    2-3 πατάτες
7.    Ελιές χωρίς κουκούτσι (το βγάζουμε ή χρησιμοποιούμε την συσκευασία χωρίς κουκούτσι, που υπάρχει στα μάρκετ)
8.    Φέτα (περίπου μια κούπα)
9.    Αλάτι, πιπέρι
10.    Ρίγανη
11.    Λίγο λαδί (1 κ.σ)

Βήματα
1.    Τηγανίζουμε τις πατάτες (σε φέτες κομμένες)
2.    Ψιλό κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με το λάδι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι
3.    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τα λαχανικά, πολύ λίγο αλάτι, την ρίγανη και την φέτα (τριμμένη με τα χέρια μας λίγο)
4.    Βούτυρωνουμε ένα μικρό πυρέξ, στρώνουμε τις πατατούλες μας (λίγο αλατάκι και εδώ αλλά όχι πολύ γιατί έχουμε και την φέτα που είναι αλμυρή!) και περιχύνουμε με τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα
5.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου μια ώρα (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αν δείτε ότι από κάτω αργεί να ψηθεί καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο στο τέλος για να μην καεί από πάνω.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ