Το μενού για αύριο προτείνει:
Τραχανάς σούπα με φέτα
Υλικά συνταγής:
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς ξυνός
4 φλιτζάνια νερό
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.
Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι.
Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο
και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της
κατσαρόλας.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά
εξαρτάται από σας.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και
ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να
χυλώνει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σουπα τραχανά
με φέτα είναι έτοιμη.
Πηγή: supersyntages.gr