"


Πρόσκληση συμμετοχής στο 4ο Φεστιβάλ σχολικών χορωδιών 2019

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα γίνει το 4ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών για μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2018-2019.


Το φεστιβάλ που διοργανώνεται με την επιστημονική καθοδήγηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικών σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και την υποστήριξη – συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. όλης της χώρας και θα υλοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» το χρονικό διάστημα 15,16 και 17 Μαρτίου 2019.

Σκοπός της διοργάνωσης, η οποία δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, είναι να διευρυνθεί ο θεσμός σε περισσότερα σχολεία, κάτι που θα συμβάλει στη διάδοση της χορωδιακής μουσικής, να αναδειχθεί το σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι σχολικές χορωδίες, να προωθηθεί η μεταξύ τους συνεργασία και να ενισχυθεί η συμμετοχή τους σε ανάλογα μουσικά σχήματα. Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μουσικής-υπεύθυνοι των μουσικών σχημάτων παρακαλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τη 10η Φεβρουαρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση festival@kalamaria.gr .

Οι χορωδίες καλούνται να παρουσιάσουν, με ή χωρίς συνοδεία πιάνου ή άλλων οργάνων, ένα πρόγραμμα ελεύθερης επιλογής 15 λεπτών.

Για πρόσθετες πληροφορίες-διευκρινίσεις: 2313-314551 (15.00-18.00) και 6945777789.

Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ.33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».
Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω Διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Π.Ε. και Δ.Ε. ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ