Το μενού για αύριο Κυριακή προτείνει:
Σουφλέ με ριγκατόνι, ζαμπόν και μπέϊκον
Συστατικά
500γρ. ριγκατόνι
150γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα για το άλειμμα
15 φέτες ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
15 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
300γρ. Gouda τριμμένο
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200γρ κασέρι τριμμένο
1κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 15x30εκ. απλώνουμε μια στρώση από τα μακαρόνια από πάνω πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν και μπέικον , το μισό βούτυρο, το μισό θυμάρι και από πάνω ρίχνουμε τα μισά τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, το υπόλοιπο ζαμπόν και μπέικον, το βούτυρο, το θυμάρι και τέλος τα τυριά και λίγο αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε πάνω από το φαγητό μας την κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 30’ για να σφίξει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25’.
Όταν πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα το φαγητό το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10’ και σερβίρουμε.
Πηγή: stronoumetrapezi.gr