"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 14/12 προτείνει:


Πιπερόπιτα με τραχανά και φέτα

Υλικά

•     1 πακέτο φύλλο για πίτες
•     1 κούπα τραχανά
•     300 γρ. φέτα τριμμένη
•     2 πιπεριές πράσινες
•     700 γρ. πιπεριές κέρατο (καθαρισμένες)
•     1 πορτοκαλί πιπεριά
•     2 πιπεριές Φλωρίνης
•     2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•     1 μεγάλη ντομάτα ώριμη σε κύβους
•     1 μεγάλο κρεμμύδι
•     ½ κούπα ελαιόλαδο
•     50 γρ. νερό
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
   

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
   
Ανακατεύουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 1' περίπου και σβήνουμε τη φωτιά.
Με την κατσαρόλα πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς, για 5' περίπου, μέχρι να πιεί τα υγρά και να φουσκώσει ο τραχανάς.
Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι και το αφήνουμε 10' να κρυώσει λίγο.
   
Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τ᾿ αυγά και τα ενσωματώνουμε.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί Ν° 36 ή 38 (διαμ. 36 ή 38 εκ.), στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, λαδωμένα ενδιάμεσα, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα.
   
Λαδώνουμε και πάνω την πίτα μας, χαράζουμε τα κομμάτια (χωρίς να κόψουμε το κάτω φύλλο) και τη ραντίζουμε με μπόλικο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 200°C, για 50'περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Εναλλακτικά, την ψήνουμε τον ίδιο χρόνο, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C, στον αέρα.

Τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως αν θέλουμε, ζεστή αλλά και κρύα. Είναι το ίδιο απολαυστική!

*Το ταψί στις φωτογραφίες, είναι Ν° 38.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ