Το μενού για αύριο Παρασκευή 21/12 προτείνει:
Ρεβίθια με ρύζι
Υλικά:
250 γραμ ρεβίθια ξεφλουδισμένα
1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Βήματα:
Βάζετε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν. Προτιμήστε αυτά που πωλούνται χωρίς φλούδι.
Την άλλη μέρα το πρωί ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και βάλτε τα να βράσουν σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τρυφερά και χωρίς να διαλυθούν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
Ξαναβάζετε τα ρεβίθια στη κατσαρόλα μαζί με 3 νεροπότηρα από το ζουμί που κρατήσατε.
Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, το βούτυρο, το λάδι, αλατίζετε προσεκτικά και πιπερώνετε.
Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατεύετε καλά , χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε καλά μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
Το τραβάτε από τη φωτιά, το αφήνετε να τραβήξει τα τελευταία υγρά του και σερβίρετε σε πιατέλα.
Πηγή: eliasmamalakis.gr