Το μενού για αύριο Πέμπτη 6/12 προτείνει:
Φουρνιστό κοφτό μακαρονάκι με κιμά
Υλικά
350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μέτριο
1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κοφτό κ.γ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 φλ. κασέρι τριμμένο
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ζυμαρικό μαζί με τη μερίδα του ζωμού σε μπόλικο νερό. Στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό.
- Για τον κιμά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1΄ ακόμη.
- Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με την ντομάτα και 1 φλ. από τον ζωμό των ζυμαρικών. Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λάδι του.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Στρώνουμε το κοφτό μακαρονάκι σε βαθύ, πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, σκεπάζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα του κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με 1 πιπεριά, πράσινη ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένη ή ακόμα και με 1 - 2 μικρά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Επίσης, για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κίτρινα τυριά με φέτα, θρυμματισμένη.
Πηγή: knorr.gr