Το μενού για αύριο Πέμπτη 20/12 προτείνει:
Ριζότο µε κοτόπουλο και μανιτάρια
Υλικά
• 150 γρ. μικρά άσπρα µανιτάρια
• 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
• 2 µερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωµός Κότας
• 3 κ.σ. Βιτάµ µε βούτυρο
• 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
• 2 φλ. ρύζι αρµπόριο
• 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1-2 κ.σ. τριµµένη παρµεζάνα
• 1 κ.σ. ψιλοκοµµένος µαϊντανός
Εκτέλεση
• Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους. Διαλύουμε τις μερίδες του ζωμού σε 1 λίτρο νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από το κοτόπουλο από το σκεύος.
• Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. Βιτάμ, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το σκεύος, προσθέτουµε το ρύζι και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
• Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, περιμένοντας να απορροφηθεί η μία δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μετά από 3-4 δόσεις ζωμού, προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα μαϊντανού.
Tip:
Λίγο ρύζι για ριζότο και 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» αρκούν για να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο, κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο. Αντικαταστήστε τον μαϊντανό με φρέσκο θυμάρι, το ιδανικό ταίρι των μανιταριών.
Πηγή: knorr.gr