Το μενού για αύριο Σάββατο προτείνει:
Σουπιά στο φούρνο με πιπεριές
Υλικά
• 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη με δέρμα
• 50 γραμ. πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
• 50 γραμ. πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
• Για την σάλτσα
• 50 γραμ. ελαιόλαδο
• 30 γραμ. μουστάρδα
• 1 κ.γλ αλάτι
• ½ κ.γλ πιπέρι
• 1 ½ κ.σ άνηθο
• 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
• 500 γραμ. νερό
Εκτέλεση
Για την προετοιμασία
Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Για την εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές κι αφού κόψουμε τη σάρκα τους ελαφρώς στο επάνω μέρος και στο κάτω, έτσι ώστε να ανοίξουν στο ψήσιμο, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαθύ ταψί και κατόπιν τοποθετούμε τις σουπιές βρέχοντάς τες καλά απ’ όλες τις μεριές.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 9′ περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω στις σουπιές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα και κατόπιν βγάζουμε το ταψί αμέσως από τον φούρνο για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
Τέλος, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για λίγο το ζουμί από το ταψί. Όταν αποκτήσει μία πιο απαλή υφή περιχύνουμε τις σουπιές και σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Extra Tip
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως το φαγητό, σβήνουμε τον φούρνο λίγο νωρίτερα, συμπληρώνοντας τον χρόνο που απομένει όταν το ξαναζεστάνουμε για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
Διαβάστε όλα τα μυστικά για να το πώς να καθαρίσετε και να συντηρείτε σωστά τις σουπιές.
Πηγή: argiro.gr