Το μενού για αύριο Δευτέρα 10/12 προτείνει:
Αρακάς λαδερός
Υλικά
1 κιλό αρακά
5 πατάτες
3 καρότα
3 κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ο αρακάς γίνεται πρωταγωνιστής, όταν συνδυάζεται με τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Και σαν πρωταγωνιστής συνοδεύει και συνοδεύεται μόνο απ’ την όρεξή μας!
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί με μισό ποτήρι περίπου, ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
Κόβουμε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα. Πετάμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα φέρνουμε δυο βόλτες για να μαλακώσουν λιγάκι. Τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλύψουμε τον αρακά με τα λαχανικά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος αν θέλουμε το φαγητό μας ξινούτσικο, το περιχύνουμε με το χυμό δύο λεμονιών. Το αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι να χυλώσει κι αν έχουμε και λίγη φέτα ή γιαουρτάκι, τρώμε γεύμα πρώτο!
Πηγή: toarkoudi.gr