Το μενού για αύριο Πέμπτη24/1 προτείνει:
Φιλέτα μοσχάρι με πατάτες και μανιτάριαΥλικά
4 κομμάτια φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
10 πατάτες baby
6 μανιτάρια λευκά
6 κρεμμύδια στιφάδου
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
15 κόκκους πιπέρι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
λάδι
δάφνη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
βούτυρο
αλεύρι
μουστάρδα
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φιλέτα με λάδι και βούτυρο σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, τα μανιτάρια ολόκληρα.
Ρίχνουμε το κρασί, τα μυρωδικά, 2 ποτήρια νερό, την μουστάρδα και το λεμόνι, τα αφήνουμε 15 λεπτά να πάρουν μια βράση.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια γάστρα με αλατοπιπεροριγανη και τον χυμό από 2 πορτοκάλια.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας στην γάστρα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Έπειτα αφαιρούμε το ζουμί που έχει περισσέψει σε ένα κατσαρολάκι και του προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά ώσπου να πήξει και να γίνει σος.
Πηγή: cookpad.com