Η ελληνική επιχειρηματική τεχνολογία βρίσκεται στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στη CES2019 στο Λας Βέγκας.
H ελληνική αποστολή συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Το ελληνικό περίπτερο βρίσκεται στο Eureka Park ανάμεσα σε 1200 startups από 40 χώρες. Οι ελληνικές Startups είναι:
SpotlightPOS: H εταιρεία προσφέρει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA με ανέπαφες πληρωμές και wallet.
Ridemind: H Startup προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
OramaVR: Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας - υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR).
TEKMON: Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.
CityCrop: Η Startup προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας.
Norbloc: Δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.
PlantBox: Μία φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.
Robotics Academy: Ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Bubbllz: Προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες.
Oviview: Μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ