Το μενού για αύριο Δευτέρα 7/1 προτείνει:
Tηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι
Υλικά
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
1 φλιτζάνι μπίρα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr