Το μενού για αύριο Δευτέρα 14/1 προτείνει:
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ
650 ΓΡ. Φασολάκια στρόγγυλα κατεψυγμένα
4 Κ.Σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδι
2 σκελ. σκόρδο
250 ΓΡ. μανιτάρια άσπρα
250 ΓΡ. μανιτάρια Portobello
250 ΓΡ. μανιτάρια πλευρώτους
100 ΓΡ. μουστάρδα
100 ML λευκό κρασί
2 Κ.Σ. βούτυρο
1 Κ.Σ. αλεύρι
400 ML ζωμό λαχανικών
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα άσπρα μανιτάρια, τα portobello, τα πλευρώτους, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό, να μαγειρευτεί, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Όταν τα φασολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: chefonair.gr