"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 1/2 πρεοτείνει


Φριτάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Συστατικά

    2 κ. σούπας βούτυρο
    2 φλ. ψωμί (δύο ημερών) σε κύβους
    1 κ. σούπας ελαιόλαδο
    2 λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
    1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
    1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
    8 μεγάλα αυγά
    1/4 φλ. γάλα
    1 κ. σούπας μουστάρδα
    1/4 κ. γλυκού πιπέρι
    1/2 φλ. γραβιέρα σε κύβους
    1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


  •     Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  •     Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε το ψωμί και ψήσε για πέντε λεπτά.
  •     Αφαίρεσε τα κρουτόν από το τηγάνι, χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια λεπτοκομμένα και μισό κουταλάκι αλάτι.
  •     Ψήσε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά πέντε λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους.
  •     Πρόσθεσε το ξύδι στο τηγάνι, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα το τηγάνι για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  •     Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
  •     Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρουτούν και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα αυγών.
  •     Αφού απλώσεις παντού το αυγό, πασπάλισε σε όλη την επιφάνεια το τυρί και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  •     Ψήσε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.

Πηγή: tlife.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ