Το μενού για αύριο Τετάρτη 16/1 προτείνει:
Τραχανόπιτα λεπτή Ηπειρώτικη
Υλικά
5 ποτήρια νερό
3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά (λευκό)
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
3 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
Λίγο αλάτι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μετά από λίγο ρίχνουμε το γάλα.
- Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τον αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά μας χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.
Πηγή: cookpad.com