"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη 16/1 προτείνει:


Τραχανόπιτα λεπτή Ηπειρώτικη
 
Υλικά
    5 ποτήρια νερό
    3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά (λευκό)
    1 ποτήρι φρέσκο γάλα
    3 αυγά
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
    Λίγο αλάτι
    Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  •     Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς.
  •     Μετά από λίγο ρίχνουμε το γάλα.
  •     Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε από τη φωτιά.
  •     Τον αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά μας χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  •     Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  •     Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα. 
*Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε λίγο σουσάμι από πάνω.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ