Το μενού για αύριο Τρίτη 22/1 προτείνει:
Ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας
Υλικά
500 γρ ψαρονέφρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη (μπορείτε και πιο πολύ)
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, Θυμάρι (με το μάτι)
Για τη σάλτσα:
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μεσαία (το χυμό τους)
2 κ.σ. γεμάτες μέλι
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά καλά το χοιρινό με το σκόρδο μέχρι να κοκκινίσει και να κάνει ωραία κρουστά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη κ το θυμάρι.
Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα σέικερ τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε. Δοκιμάζουμε πριν την ρίξουμε να δούμε αν είναι γλυκιά η ξινή και βάζουμε λεμόνι η μέλι αντίστοιχα παραπάνω όσο θέλουμε εμείς.
Όπως ειναι το κρέας με αναμμένο το ματι σβήνουμε με τη σάλτσα κ το αφήνουμε να δέσει. Δε θελει πολλή ωρα. Το βγάζουμε απο τη φωτιά κ το αφήνουμε να κρυώσει για να δέσει καλα η σάλτσα.
Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ πατάτα ή αρακά που τον ρίχνουμε να βράσει μεσα στο φαγητο να πάρει γεύση από τη σάλτσα.
Πηγή: cookpad.com