"


Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης το «ρεβίθι Γρεβενών» - Προσπάθεια πιστοποίησης

Στη τελική ευθεία η προσπάθεια αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του παραγόμενου τοπικού ρεβιθιού και γενικότερα στήριξης της τοπικής παραγωγής, τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και των εμπόρων και τυποποιητών της περιοχής.

Μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς των Γρεβενών.

Τη Τετάρτη το μεσημέρι, παρουσιάστηκε σε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών της ΔΑΟΚ και του αγροτικού συνεταιρισμού Γρεβενών, από την εταιρία πιστοποίησης, ο φάκελος και η μελέτη που θα κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενώ στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις Ελληνικές αρχές θα προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

Στη συνάντηση εργασίας εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού κ. Χρυσόστομος Παυλίδης και στελέχη του συνεταιρισμού, και ο Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τάκας Νικόλαος με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία κατοχύρωσης της επωνυμίας και της πιστοποίησης του ρεβιθιού, η οποία πρόκειται να προσδώσει την ανάλογη υπεραξία στο προϊόν, με τη προϋπόθεση ανάληψης, στη συνέχεια, συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, τόσο από τους παραγωγούς της περιοχής, όσο και από τα συσκευαστήρια. Διευκρινίσθηκαν για ακόμα μια φορά οι τελικές λεπτομέρειες και τα σημεία που χρήζουν προσοχής για τη προστασία του προϊόντος.

Η τελική μορφή του φακέλου, όπως προέκυψε από τη μελέτη που εκπονήθηκε, θα παρουσιαστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σε ανοιχτή διαδικασία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: kozan.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ