Το μενού για αύριο Δευτέρα 25/2 προτείνει:
Τάρτα με φρέσκα τυριά, αγκινάρες και μυρωδικά
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
250γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι
250γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.
Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.
Πηγή: olivemagazine.gr