"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Κυριακή;


Το μενού για αύριο Κυριακή 17/2 προτείνει:


Μπιφτέκια

Συστατικά

400γρ. κιμά χοιρινό
400γρ. κιμά βοδινό
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
φρυγανιά όση χρειαστεί

Εκτέλεση

Στον κάδο του μπλέντερ κόβετε το κρεμμύδι σε κομμάτια, βάζετε το μαϊντανό και δύο κουταλιές φρυγανιά. Πολτοποιείτε καλά.


Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το μείγμα του κρεμμυδιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγη λίγη τη φρυγανιά μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.


Σε ένα ταψί απλώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και πασπαλίζετε με φρυγανιά. Πλάθετε τα μπιφτέκια και στη συνέχεια τα απλώνετε στο ταψί με την φρυγανιά να πασπαλιστούν ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 35’-40’.

Πηγή: xrysessyntages.com





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ