Το μενού για αύριο Παρασκευή 14/2 προτείνει:
Πατάτες γιαχνί
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
• 3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
• 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
• 500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 δαφνόφυλλα
• ρίγανη
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα, τις πατάτες και την πιπεριά.
Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σέλινο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που να σκεπάζει το φαγητό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη.
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com