Το μενού για αύριο Παρασκευή προτείνει:
Τραχανάς κοκκινιστός
Υλικά
400 γραμμάρια γλυκός τραχανάς
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 τομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο και την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τον τραχανά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τον τραχανά να σιγοβράσει για περίπου 12-15 λεπτά.
Σερβίρετε τον τραχανά σε βαθιά ατομικά μπολάκια με 1-2 κουταλάκια φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.
Πηγή: alexandrospapandreou.gr