Το μενού για αύριο Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)
Σπιτικός γύρος στη λαδόκολλαΥλικά
700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για γύρο
Εκτέλεση
Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει. Αν θέλουμε την πατάμε λίγο με το ειδικό εργαλείο για σνίτσελ.
Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο, το μείγμα για γύρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας (αφού φορέσουμε γάντια)
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.
Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς.
Πηγή: syntagesgiagias.gr