Το μενού για αύριο Πέμπτη 14/2 προτείνει:
Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα
Υλικά
400 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.
Πηγή: gastronomos.gr