"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη προτείνει:


Πατατοκροκέτες με τυρί και μπέικον

Υλικά


    7-8 μεγάλες πατάτες
    100 γραμμάρια μπέικον
    100 γραμμάρια τυρί cheddar τριμμένο
    Αλάτι και πιπέρι
    1 ½ φλιτζάνι αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγο αλάτι και πιπέρι
    2 αυγά χτυπημένα
    2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Μερικές φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες για περίπου 30-40 λεπτά με τη φλούδα. Μόλις βράσουν, αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τις.

Μόλις κρυώσουν λίγο ακόμη οι πατάτες πρέπει να τις λιώσετε ώστε να γίνουν πουρές.

Τηγανίστε το μπέικον καλά προκειμένου να γίνει έξτρα τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο κόψτε το σε μικρά κομματάκια.

Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ τις λιωμένες πατάτες με το τυρί και το μπέικον και ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ξεχωριστό μπολ το καθένα.

Πάρτε λίγο από το μείγμα της πατάτας και σχηματίστε με το χέρι σας μικρές μπαλίτσες.

Περάστε την κάθε μπαλίτσα πρώτα μέσα από το μπολ με το αλεύρι μετά στο μπολ με τα αυγά και τέλος στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε το λάδι και αφήστε το να κάψει σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετήστε τις κροκέτες και αφήστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, με μεγάλη προσοχή να μη σας καούν.

Απλώστε σε μία μεγάλη πιατέλα αρκετά φύλλα απορροφητικό χαρτί.

Μόλις οι κροκέτες είναι έτοιμες τοποθετήστε τις στην πιατέλα προκειμένου το χαρτί να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τις κροκέτες σε μία καινούρια πιατέλα με λίγο μαρούλι και τις φέτες λεμόνι.

*Συνοδεύστε τις πατατοκροκέτες σας με ένα πολύ γευστικό και απλό dip!

Πηγή: luciasfarm.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ