"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη προτείνει:


Σπανακόρυζο με ντομάτα

Συστατικά


    2-3 δέσμες σπανάκι (ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι),
    2 φλ. ρύζι για πιλάφι,
    4-5 μέτριες ώριμες ντομάτες,
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
    1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο σε μέτριο τρίφτη,
    1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άνηθο),
    4 φλ. ζωμό λαχανικών (σπιτικός ή από κύβο),
    4 κουταλιές ελαιόλαδο,
    αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

    Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο στις ντομάτες, τις ρίχνετε για ½ ώρα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό (ή σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και παγάκια).
  
    Τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Ξεπλένετε το σπανάκι και το τεμαχίζετε.

    Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το καρότο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι.
 
    Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  
    Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.


    Προσθέτετε τις ντομάτες και όταν κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  
    Ανακατεύετε στην κατσαρόλα το ρύζι και το μαϊντανό, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο, πάντα σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

    Ελέγχετε το αλατοπίπερο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
   
    Σερβίρετε το σπανακόρυζο με γιαούρτι και τυρί φέτα.

Πηγή: xrysessyntages.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ