Το μενού για αύριο Τρίτη 26/2 προτείνει:
Κεφτέδες με τόνο και πατάτα
Υλικά
300 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
185 γρ. κονσέρβα τόνου σε λάδι, στραγγισμένος
1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι [κονσέρβας ή βρασμένο]
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 λεμονιού το ξύσμα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βράζετε, τις στραγγίζετε και μόλις έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ [ή με ένα πιρούνι].
Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του, τον θρυμματίζετε σε κομματάκια με τα χέρια σας και τον ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε στο μπολ και το καλαμπόκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αυγό και το 1/2 φλ. τριμμένης φρυγανιάς και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις. Χωρίζετε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη περίπου και πλάθετε 12 κεφτέδες.
Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το άλλο 1/2 φλ. τριμμένης φρυγανιάς και “πανάρετε” τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σταδιακά, για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφαιρείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζετε με χαρτί το τηγάνι και επαναλαμβάνετε τη διαδιακασία μέχρι να τηγανιστούν και οι 12 κεφτέδες.
Τους σερβίρετε με την αγαπημένη σας σαλάτα και σάλτσα από ψητές κόκκινες πιπεριές ή Σάλτσα.
Πηγή: sintayes.gr