Το μενού για αύριο Δευτέρα 1/4 προτείνει:
Λαζάνια με σπανάκι
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια προψημένα (θα χρησιμοποιήσετε τα μισά περίπου)
800 γραμμάρια σπανάκι
2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας 800 γρ. και οι δύο
3 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον 3 κουταλιές
400 γραμμάρια φέτα μαλακή
400 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει, όχι αλμυρό
250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
Προσθέτουμε και το σκόρδο για 2 λεπτά ακόμα
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι σιγά σιγά και το μαραίνουμε
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο και μαϊντανό, ροδίζουμε, ανακατεύουμε
Βγάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα
Στο πυρέξ αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές με λίγο λάδι, με πινέλο
Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ
Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια
Πάνω από αυτά βάζουμε το 1/3 από τα χορταρικά της κατσαρόλας
Στη συνέχεια στρώνουμε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά
Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)
Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά
Ψήνουμε για 30 λεπτά
Πηγή: iefimerida.gr