"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 29/3 προτείνει:


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με μανιτάρια και σάλτσα λεμονιού

Υλικά

    1 μεγάλο λάχανο ζεματισμένο.

Για τη γέμιση

    3 ποτήρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    ½ ποτήρι ελαιόλαδο
    1 ½ ποτήρι ρύζι κίτρινο (Μπόνετ)
    3 πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    ½ κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ. γλ. κάπαρη ξεπλυμένη
    1 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    λίγο μοσχοκάρυδο / αλάτι / πιπέρι

Για την σάλτσα

    1 ποτήρι υγρό (ζουμί από τους ντολμάδες)
    Το χυμό 1-2 λεμονιών
    3 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
    Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.

    Κατόπιν βάζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

    Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη.

    Η διαδικασία είναι ίδια όπως στους κλασικούς λαχανοντολμάδες

    Αφαιρούμε το χονδρό μέρος από τα φύλλα, στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα χονδρά κομμάτια και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα με την παραπάνω γέμιση, τα τυλίγουμε και να στρώνουμε στην κατσαρόλα δίπλα-δίπλα.

    Περιχύνουμε με 3 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ελαιόλαδο,και το υπόλοιπο λάδι από το τηγάνι

    Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για μην διαλυθούν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός.

Για την σάλτσα
    Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε κατσαρολίτσα. Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε .Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει και να πήξει.

    Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα.

    Συνοδεύουμε τους λαχανοντολμάδες μας περιχύνοντάς τους με 1-2 κουταλιές από την σάλτσα σε κάθε πιάτο.

Πηγή: omegaloserotikos.wordpress.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ