Το μενού για αύριο Πέμπτη 7/3 προτείνει:
Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι και Θαλασσινά
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1 φύλλο δάφνης
450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
250 ml ελαιόλαδο
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καλαμάρια σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και αρκετό νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε κατόπιν τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το κρασί. Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βγάζουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε ξεχωριστά.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο σκεύος 3 φλ. από τον ζωμό της κατσαρόλας, το ψιλοκομμένο ντοματάκι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε κατόπιν το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20΄. Προσθέτουμε τέλος τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
*Μπορούμε να προσθέσουμε μύδια ή γαρίδες, για περισσότερη ποικιλία και γεύση.
Πηγή: knorr.gr