"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 23/3 προτείνει:


Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά στο φούρνο

Υλικά


120 γρ. βούτυρο κλασικό

6 αβγά

100 γρ. βραστό καλαμπόκι

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 καρότο τριμμένο

50 γρ. αρακά

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.

Πηγή: infokids




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ