Το μενού για αύριο Τετάρτη 20/3 προτείνει:
Κριθαράκι σε σούπα με αγκινάρες
Υλικά
160 γρ ζυμαρικά
250 γρ αγκινάρες κομμένες σε φέτες
100 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
50 γρ αλεύρι
100 ml ζωμό
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ροδίστε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, αφαιρέστε το και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Σοτάρετε τις αγκινάρες σε μία κατσαρόλα, σβήστε με το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και αρωματίστε με το δεντρολίβανο.
- Προσθέστε αλεύρι, ντομάτα, ανακατέψτε, προσθέστε λίγο ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 10 λεπτά.
- Βράστε τα ζυμαρικά στη σούπα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.