Το μενού για αύριο Τρίτη 5/3 προτείνει:
Πουγκιά γεμιστά με μανιτάρια εποχής και τυρί Μετσοβόνε
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φύλλο Κρούστας 450 γρ.
600 γρ. μανιτάρια διάφορα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα πράσινα φύλλα από 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μετσοβόνε, τριμμένο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1⁄2 φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
160 ml λευκό κρασί
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Ζεματάτε τα πράσινα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρασί, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε στο μείγμα τον μαϊντανό και το τριμμένο μετσοβόνε και ανακατεύετε. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τοποθετόντας το ένα επάνω στο άλλο ανά δύο, προσθέτετε ένα κουτάλι γέμιση και κλείνετε σε πουγκιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170° C για περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δένετε με τις λωρίδες φρέσκου κρεμμυδιού κάθε πουγκί και, αφού κρυώσουν, σερβίρετε σε μια πιατέλα.
Πηγή: gastronomos.gr