Ο Δήμος Καστοριάς καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα προβλήματα και να προσφέρει λύσεις ανάπτυξης, βελτίωσης της καθημερινότητας και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
σε μία περίοδο όπου η χώρα διανύει τον ένατο χρόνο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και μιας κρίσης αξιών. Είναι ακριβώς αυτή η κρίση αξιών η οποία σε συνδυασμό με τις αντικειμενικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει στερήσει από τους Καστοριανούς την αισιοδοξία, την πίστη ότι η ιδιαίτερη πατρίδα τους μπορεί να κρατήσει εδώ τα παιδιά της προσφέροντας δυνατότητες εξέλιξης.
Ως γονέας δύο παιδιών που επιθυμούν ένα μέλλον φωτεινό στον τόπο τους, ως εκπαιδευτικός που αφουγκράζεται καθημερινά την ανησυχία και την αγωνία της Καστοριανής οικογένειας, αναλαμβάνω επικεφαλής μιας ομάδας πολιτών οι οποίοι αισθάνονται ότι η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί πλέον να είναι επιλογή. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, η συμμετοχή είναι μονόδρομος. Στον συνδυασμό μας, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή αυτή δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με την αιρετή εκπροσώπηση αλλά είναι ευρύτερη και ξεκινά από την προσωπική στάση της καθεμίας και του καθένα από εμάς απέναντι στα θέματα του Δήμου.
Για εμάς, προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση του συνολικού δυναμικού του ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής μας. Δεν έχουμε μαγικά ραβδιά και δεν πιστεύουμε σε αυτά. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες, από προσωπικότητες που στην καθημερινή τους πρακτική δεν περιμένουν έτοιμες λύσεις αλλά τις σχεδιάζουν και τις υλοποιούν συνεργαζόμενοι.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το Σχέδιό μας για τον Δήμο Καστοριάς. Ζητούμε τη στήριξή σας προκειμένου να μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε με μεράκι, πίστη και μεθοδικότητα για τον τόπο που αγαπάμε.
e-mail: teleftaiaefkairia@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/teleftaiaefkairia/
Ιστοσελίδα: https://teleftaiaefkairia.wixsite.com/kastoria
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ο Διονύσιος Ανδρεώλας είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικός Δομικών Έργων του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών. Επιπρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Υγείας & Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Έχει διατελέσει μέλος μόνιμων επιτροπών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει κατασκευάσει πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο εμπειρίας κατασκευαστών του ΥΠΟΜΕΔΙ. Από το 2017 εργάζεται στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Έργων. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολείται με το πόσιμο νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης, τα οποία αποτελούν κοινά αγαθά στην υπηρεσία της κοινωνίας. Έχει αναπτύξει δράση ως εθελοντής αιμοδότης, εθελοντής στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συμμετείχε σε εθελοντική αποστολή στην Κένυα με την Actionaid.
Βάκκα Ελένη
Η Ελένη Βάκκα είναι γεννημένη το 1970 στα Ιωάννινα και έχει πτυχίο Δασολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα πτυχιακής διατριβής: «Πραγματεία Δημοσίων Σχέσεων». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων του ΕΑΠ με θέμα μεταπτυχιακής διατριβής: «Διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Περιφέρεια Ηπείρου». Πρόσφατα ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει στο ενεργητικό της πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν στο αντικείμενό της καθώς και δημοσιεύσεων σε συνέδρια. Στα πλαίσια της επαγγελματικής της εμπειρίας σαν μόνιμη υπάλληλος έχει συνεργαστεί με το δήμο Νεστορίου (1999-2003), τη Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας (2003-2004), το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης (2004-2005), τη Δ/νση Δασών Άρτας (2005-2008), το Δασαρχείο Ιωαννίνων (2008-2011) και τέλος με τη Δ/νση Δασών Ιωαννίνων (2011-σήμερα) σε θέση Αν. Προϊσταμένης του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων. Με πολλές συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, διαθέτει την κρίση και τη θέληση, να βοηθήσει στην αναβάθμιση της πόλης της Καστοριάς.
Βασιλείου Αναστάσιος
Ο Αναστάσιος Βασιλείου σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο τμήμα Γεωλογίας και στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στο τμήμα Γεωπονίας. Έχει εργασθεί σε προγράμματα Γεωργικών Προειδοποιήσεων, που εποπτεύονταν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, σε Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου ως εξωτερικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Καστοριάς Α.Ε. καθώς και ως υπεύθυνος Γεωπόνος στον ποιοτικό έλεγχο μήλων στη ΓΕΟΚ Α.Ε. Τα τελευταία 15 χρόνια ασκεί το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και από το 2006 ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Βαφειάδης Αναστάσιος
Ο Αναστάσιος Βαφειάδης είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Α.Π.Θ., μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδακτική της Χημείας και τις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία από το Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” και ως καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλίων. Μετά από επιτυχή εξέταση στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., διορίστηκε το 2006 ως καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 υπηρετεί στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Γρηγορίου Μαγδαληνή
Η Μαγδαληνή Γρηγορίου είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας (Α.Π.Θ.), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ανθρώπινη Εξέλιξη και Συμπεριφορά (University College London) και ολοκληρώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (εκκρεμεί η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας). Είναι εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από το 1999 αποσπάται και υπηρετεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ως μέλος της παιδαγωγικής του ομάδας έως το 2011, ως Αναπληρώτρια Υπεύθυνη έως τον Οκτώβριο του 2018 και σήμερα ως Υπεύθυνη της λειτουργίας του. Στις κύριες αρμοδιότητες της θέσης της συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης/εκπαίδευσης για την αειφορία για μαθητές Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης, η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η διοργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης και δράσεων δια βίου μάθησης Έχει συμμετάσχει: α) στην επιτροπή εκπόνησης εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Ανοικτών Περιβαλλοντικών Τάξεων «Καλλιστώ» της Κατηγορίας Πράξεων 2.6.1ιβ της Ενέργειας 2.6.1 του Μέτρου 2.6 του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. (θεματική ενότητα: «Περιοχές με ιδιαίτερη βιοποικιλότητα – Χλωρίδα – Πανίδα», 2008), β) ως συνεργάτης εκπαιδευτικός στο έργο «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής Βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός Μετασχολιασμός Εκπαιδευτικού Υλικού, Υποδομή και Υποδειγματικές Διδασκαλίες και Αξιοποίηση Συμμετοχικού Ιστού» - «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων», το οποίο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υ.ΠΑΙ.Θ. (2011-2015) και γ) με προφορικές ανακοινώσεις σε περισσότερα από 15 επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τις σύγχρονες κατευθύνσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής για το περιβάλλον και την αειφορία, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, τον θεσμό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία.
Ελευσινιώτης Δημήτριος
Ο Δημήτρης Ελευσινιώτης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής (1991-1997), κατέχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A), Βιομηχανοποίηση και Ανάπτυξη, Liverpool Hope University (1997-1998). Έχει πιστοποίηση Μεταπτυχιακού τίτλου (εξ αποστάσεως), Βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με χρήση νέων τεχνολογιών, University of Wales Trinity Saint David (2014-2016, Distinction 83%). Είναι Διευθυντής Υποδομών Συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Fraport Greece (Μάιος 2018-σήμερα). Ήταν Ομαδάρχης στην ομάδα IP/MPLS Core & Voice της διεύθυνσης Επαγγελματικών και Εξειδικευμένων Υπηρεσιών, Intracom Telecom S.A (Φεβρουάριος 2008-Απρίλιος 2018), Μηχανικός Δικτύων και Πληροφορικής, Intracom Telecom S.A (Ιούνιος 2001-Απρίλιος 2018,) Εισηγητής ΟΑΕΔ (Κωδικός : 36190) σε σεμινάρια τεχνικού περιεχομένου.
Ζέρβας Αθανάσιος
Ο Αθανάσιος Ζέρβας είναι Διπλωματούχος Τηλεπικοινωνιακός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του ΑΠΘ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική-Συστήματα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ έχει σπουδάσει και Επαγγελματική Δημοσιογραφία. Εργάστηκε 2,5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με αντικείμενο την Εκπόνηση τεχνικών μελετών, την Παροχή συμβουλών σε θέματα Πληροφορικής (hardware & software), την Προετοιμασία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την Παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης - κατάρτισης σε στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συνέχεια, 3 χρόνια ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και 12 χρόνια ως Τεχνικός Σύμβουλος Πληροφορικής στη ΔΔΕ Γρεβενών. Παράλληλα δίδαξε 14 έτη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (όπου εργάζεται και σήμερα) σειρά μαθημάτων Πληροφορικής και επέβλεψε πάνω από 40 πτυχιακές εργασίες, καθώς και σε ΙΕΚ και ΚΕΚ. Έχει υλοποιήσει πάνω από 100 ιστοσελίδες και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δίκτυα υπολογιστών, ασύρματα, ενσύρματα και υβριδικά. Δημοσιογραφεί στην Ηλεκτρονική Διαδικτυακή Πύλη http://www.e-Grevena.com της οποίας υπήρξε ιδρυτής. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.
Θεμελής Θεόδωρος
O Θεόδωρος Θεμελής είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Συστήματα Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το 2001, μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το ΑΣΕΠ. Αυτήν την στιγμή υπηρετεί ως υπεύθυνος πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στην Δ.Δ.Ε. Καστοριάς. Τέλος, διδάσκει στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ως εργαστηριακός συνεργάτης, τα τελευταία 16 χρόνια.
Καμπούρης Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης Καμπούρης, είναι Κοινωνικός Λειτουργός και έχει εξειδίκευση στην ¨Ειδική Αγωγή¨, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια (ΕΠΠΑΙΚ), καθώς και την εξειδίκευση στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ), από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Διαθέτει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, του ΕΑΠ. Εργάζεται και είναι Υπεύθυνος στο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.) του Δήμου Άργους Ορεστικού, από το 2003. Έχει Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και εργάζεται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δ.Ι.Ε.Κ. Έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτής στα κέντρα δια βίου μάθησης και σε Σχολές Γονέων, υλοποιώντας πάνω από 2000 ώρες, εκπαίδευσης ενηλίκων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως στέλεχος σε σχέδια δράσης Συμβουλευτικής, με την παροχή εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικού προσανατολισμού για την «ΑΝΚΟ Α.Ε.», για το Δήμο Καστοριάς και το Κέντρο ΕΡΓΑΝΗ. Εργάστηκε στην ¨ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.¨ Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε ολοκληρωμένο σχέδιο ενθάρρυνσης – εμψύχωσης – ενδυνάμωσης ευπαθών κοινωνικά ομάδων για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και στη ζωή. Ομάδες στόχου: Παλιννοστούντες-Μετανάστες-Πρόσφυγες, Νέοι με χαμηλά προσόντα, Άνεργοι ηλικίας 45-64, ΑΜΕΑ, Πρώην χρήστες. Παράλληλα εργάστηκε ως Κοινωνικός Λειτουργός στα Γυμνάσια Περαίας και Νέων Επιβατών στο Νομό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχει κάνει έρευνα και εισηγήσεις σε συνέδρια με θέμα το παιδί, την οικογένεια και την αναπηρία.
Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Κλεφτοδήµος κατέχει θέση Λέκτορα µε εξειδίκευση τα Πολυµέσα στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, από τον Ιούνιο του 2010 έως σήµερα. Έχει πτυχίο μαθηματικού από το πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Aberystwyth (όπου φοίτησε με υποτροφία ESF από την Ευρωπαϊκή Ένωση), και Διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πριν από τον διορισµό του στο Τµήµα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ο κ. Κλεφτοδήµος εργάστηκε ως προγραμματιστής και υπεύθυνος έργων σε εταιρεία ανάπτυξης λογισµικού, την Μετρόπολις Πληροφορική με έδρα την Θεσσαλονίκη, το διάστηµα 1/1999-9/2001. Στην εταιρεία αυτή συμμετείχε σε έργα ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων για τραπεζικά ιδρύµατα του εξωτερικού (π.χ. Αυστρία, Γερμανία) και οργανισμών όπως τα ταχυδρομεία Ουγγαρίας, τα Ελληνικά κρατικά λαχεία, τον ΟΤΕ κτλ. Το διάστηµα 9/2001- 6/2010 υπήρξε καθηγητής πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καστοριάς. Υπήρξε επίσης εργαστηριακός συνεργάτης του τµήµατος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας για το διάστηµα 9/2003-6/2010. Ο κύριος Κλεφτοδήµος έχει συμμετέχει σε µια σειρά από ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράµµατα µε το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (π.χ. Αρχιμήδης Ι & ΙΙ, Interreg κτλ) και έχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια (με σύστημα κριτών) και βιβλία.
Μαμάρας Αποστόλης
Ο Αποστόλης Μαμάρας έλαβε το πτυχίο του στην Πληροφορική από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Lancaster και το Μεταπτυχιακό «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει προϋπηρεσία σε εταιρίες πληροφορικής και στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Ήταν Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον Διοικητικός ΠΕ Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού: και προγραμματιστικά περιβάλλοντα.
Μουστάκα Ελένη
Η Ελένη Μουστάκα έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και έχει εκπονήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα τμήματα «Πληροφορικής» με ειδίκευση στα «Πληροφοριακά Συστήματα» και «Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσιολογίας» με ειδίκευση «Ψηφιακή Διαχείριση Πολιτισμικής Πληροφορίας» της Σχολής Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Κέρκυρα. Κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής σημείων τουριστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος μέσω εικονικών κόσμων, καθώς και σε πρόγραμμα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω της Μουσικής Πληροφόρησης και της Τηλεκπαίδευσης της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας».
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι η τριδιάστατη αναπαράσταση μνημείων που είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε υπάρχουν μόνο μέσα από μύθους, θρύλους και παραδόσεις της πολιτιστικής και λαϊκής κληρονομιάς, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και η δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές με στόχο την εξάπλωση της πολιτισμικής πληροφορίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.
Μουστάκα Μαρία
Η Μαρία Μουστάκα είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση υποκριτικής και κάτοχος μεταπτυχιακού (MΑ) του προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επίσης, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, και από τη σχολική χρονιά 2018-19 κατέχει τη θέση της υποδιευθύντριας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έχει σκηνοθετήσει σε διάφορες ομάδες, έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τη Future Library, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλους φορείς ως εμψυχώτρια σε εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και σεμινάρια, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διάφορες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις.
Όροβας Χρήστος
Πτυχίο τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του York (Αγγλία) στα Νευρωνικά Δίκτυα. Έχει εργαστεί για 2 χρόνια ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με αναγνώριση συναισθημάτων και προσαρμόσιμες συσκευές. Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 2002 ως το 2017 και παράλληλα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2017 είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Παπαδημητρίου Αθανάσιος
Ο Αθανάσιος Παπαδημητρίου είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρακολουθεί εξ αποστάσεως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Συστήματα Κινητού και Διάχυτού Υπολογισμού” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. ‘Έχει προϋπηρεσία στην Ε. Ε. Τ. Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων ως Εμπειρογνώμων Μηχανικός - Τμήμα Διαχείρισης Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων, στη V o d a f o n e - Network Acquisition and Development Coordinator – Τμήμα Network License, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Καστοριάς ως Εργαστηριακός Συνεργάτης, στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Ήταν Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον Διοικητικός ΠΕ Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού και προγραμματιστικά περιβάλλοντα.
Παπαθανασίου Χαράλαμπος
Ο Παπαθανασίου Χαράλαμπος έχει πτυχίο Μηχανικού Αυτοματισμού Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Έχει εργαστεί επί τέσσερα χρόνια ως τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τεχνικός τηλεφωνίας και ιντερνετ. Συμμετείχε στην δημιουργία περιηγητικού χάρτη και πληροφοριακών πινακίδων της πόλης της Καστοριάς, για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Ανάδειξης Παλιάς Πόλης του Δήμου Καστοριάς. Έχει προχωρήσει στη δημιουργία αρχείου (αδημοσίευτο) διατηρητέων μνημείων για την πόλη και τον νομό Καστοριάς. Τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται στην τοπική ιστορική έρευνα, στην φωτογραφική ιστορική έρευνα, στη δημιουργία χαρτών, στη λαογραφία, πεδία που εκτείνονται και στην χρήση νέων τεχνολογιών. Είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς. Γνωρίζει την Αγγλική Γλώσσα.
Παρνάβας Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Παρνάβας γεννήθηκε το 1980 στην Καστοριά, έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στο Χιλιόδενδρο. Έλαβε το Πτυχίο στην πληροφορική από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Μεταπτυχιακό “Συστήματα Κινητού και Διάχυτού Υπολογισμού” από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συνέδρια Πληροφορικής και έχει άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Διορίστηκε μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός και πλέον υπηρετεί την εκπαίδευση ως Διοικητικός Υπάλληλος στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού και προγραμματιστικά περιβάλλοντα.
Σβυρινάκης Ευάγγελος
Ο Σβυρινάκης Ευάγγελος είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιμόρφωση στις βιολογικές καλλιέργειες και την αρχιτεκτονική τοπίου. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης ως σχεδιαστής και συντηρητής εξωτερικών χώρων στις μονάδες αυτές. Είναι απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης και κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην Καστοριά ζει τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί βιβλιοπωλείο στη Χλόη Καστοριάς, ενώ δραστηριοποιείται και στον κλάδο της γουνοποιίας. Είναι κάτοχος πτυχίου ECDL και γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ματσουλιάδη Χριστίνα και πατέρας δύο παιδιών.
Τζήμας Δημήτρης
Ο Δημήτρης Τζήμας γεννήθηκε το 1975 στην Καστοριά και έχει δύο παιδιά. Έλαβε το Πτυχίο στην πληροφορική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ πληροφορικής στο Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εκπαιδευτική τεχνολογία. Έχει δημοσιεύσει 7 επιστημονικά άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων πληροφορικής. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά. Εκπαιδευτικός πληροφορικής από το 2000. Από το 2018 Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει 19 χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας). Υλοποιεί ερευνητικά έργα στο ΑΠΘ και Erasmus+ projects.
Τσακιρίδου Δόμνα
Η Δόμνα Τσακιρίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διδακτορικό δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο πεδίο της παιδαγωγικής, της δια βίου μάθησης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και στη διοίκηση. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2014 υπηρετεί σε θέση στελέχους σε σχολικές μονάδες. Από το 2018 είναι Διευθύντρια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ενταγμένη σε μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων επίσημων φορέων. Επιπροσθέτως, είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) και επιμορφώτρια σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της σχολικής βίας. Από το 2017 είναι μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και επιστημονικές της εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Τα τελευταία χρόνια είναι επιστημονική συνεργάτης στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας