Αν και πολύ περίεργο σημειώστε:
Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ
Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών στο μουσείο , μια απόφαση που καταργήθηκε τον Μάιο του 2013 και επανήλθε τον Μάρτιο του 2014. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, οι φωτογραφίες δημιουργούσαν ένταση μεταξύ των επισκεπτών, αφού κάποιοι επιθυμούσαν να φωτογραφήσουν, ενώ οι υπόλοιποι να απολαύσουν τα έργα ζωγραφικής.
Ταυροδρομίες, Παμπλόνα
Οι αρχές στην Παμπλόνα, που φιλοξενεί το ετήσιο τρέξιμο των ταύρων, επέβαλε, έναν νόμο που απαγορεύει τις selfies, με την απειλή επιβολής προστίμων στους παραβάτες. Αυτό το καλοκαίρι, ένας Βρετανός χρειάστηκε να καταβάλλει € 3,000 για τη λήψη μιας δικής του φωτογραφίας, την ώρα που συμμετείχε στον αγώνα.
Πολιτεία της Νέας Υόρκης
Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πολιτεία στην Αμερική που απαγόρευσε σε πολίτες και επισκέπτες της να έρχονται σε άμεση επαφή ή να βγάζουν φωτογραφίες με λιοντάρια, τίγρεις και λεοπαρδάλεις σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους. Οι παραβάτες κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο από 500 έως1.000 δολάρια.
Μέκκα, Σαουδική Αραβία
Ακόμη και κατά το προσκύνημά τους νεαροί μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν τα social media για να το καταγράψουν. Για το λόγο αυτό, αρκετοί κληρικοί έχουν ζητήσει από τους πιστούς να μην βγάζουν και δημοσιεύουν selfies, ιδιαίτερα όταν επισκέπτονται ιερούς τόπους, καθώς, όπως αναφέρουν, αυτές οι φωτογραφίες είναι ενάντια στην ισλαμική σεμνότητα.
Καπέλα Σιξτίνα, Βατικανό
Η Καπέλα Σιξτίνα έχει απαγορεύσει τις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων εικόνων της διάσημης οροφής του Michelangelo. Η απαγόρευση ισχύει από το 1980, όταν το Βατικανό πήρε 3 εκατομμύρια δολάρια για μια ανακαίνιση, από τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, με αντάλλαγμα τα αποκλειστικά δικαιώματα φωτογραφίας και βίντεο.
Πηγή: enallaktikos.gr