Το μενού για αύριο Τετάρτη 17/4 προτείνει:
Πατάτες γιαχνί (μπλουμ)
Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν όλες.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα ίσα οι πατάτες.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να γίνει η σάλτσα τους πηχτή.
Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές ή κρύες.
Πηγή: cooklos.gr