Το μενού για αύριο Τρίτη 2/4 προτείνει:
Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά
Υλικά
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά, στρώνοντας το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 25 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr