Το μενού για αύριο Τρίτη 16/4 προτείνει:
Βακαλάος ρολό φιλέτο με λαχανικά και πλιγούρι
Συστατικά:
800 γρ. βακαλάος ρολό φιλέτο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε χονδρές λωρίδες
1 τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλ. νερό (κατά προσέγγιση)
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρές λωρίδες
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το συνοδευτικό
1 φλ. πλιγούρι
1 ½ φλ. νερό
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Ξεπαγώνουμε τα ρολά φιλέτα του βακαλάου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε.
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρoυμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν τα λαχανικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8λεπτά.
4. Βάζουμε τα φιλέτα του βακαλάου σε μια στρώση ανάμεσα στα λαχανικά και σιγοβράζουμε το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 10λεπτά. Για να μην κολλήσει, ανακινούμε, την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
5. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε το πλιγούρι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει το νερό.
6. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, το ψάρι και το πλιγούρι για συνοδευτικό.
8. Περιχύνουμε το πλιγούρι με λίγη από τη σάλτσα του φαγητού και πασπαλίζουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: gourmed.gr