Το μενού για αύριο Τρίτη 9/4 προτείνει:
Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι
Υλικά
5-6 φύλλα χωριάτικα για πίτες
2 αυγά
2 κούπες γκίζα ή ανθότυρο
1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα φέτα - χοντροκομμένη
3-4 φέτες γαλοπούλα σε κομματάκια
μισή κούπα ημίσκληρο τυρί τριμμένο
2 κούπες γάλα
1 κ. γ. μπέκιν πάουντερ
2-3 κ. σ. σιμιγδάλι ή γαλέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πλαστός
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φύλλα στα τέσσερα και τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λάδι έως ότου τραγανίσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά.
- Προσθέτετε την γκίζα, το γιαούρτι, την φέτα και το γάλα.
- Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε την γαλοπούλα, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί λαδωμένο πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και προσθέτετε τα φύλλα τα οποία έχετε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
- Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε από πάνω το μείγμα.
- Το απλώνετε να πάει παντού ώστε να σκεπαστούν τα φύλλα και πασπαλίζετε με το ημίσκληρο τυρί.
- Ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου.
- Ξεφουρνίζετε και αφήνετε 5-10 λεπτά πριν την σερβίρετε.
Πηγή: e-cook.eu