Η Καστοριά έρχεται να παρουσιαστεί από τον γευστικό συνδυασμό κρασιών του Κτήματος "Στεργίου" και τυριών της "Φάρμας Μόσχου".
Ο πιο γρήγορος συνδυασμός με κρασί είναι το τυρί. Πότε όμως το ταίριασμα αυτό είναι επιτυχημένο, τί ρόλο διαδραματίζει η ζύμωση και η ωρίμανση και πόσο σημαντικός είναι ο τόπος; Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ανοιχτές Πόρτες" εξερευνούμε τις ομοιότητες μεταξύ κρασιού και τυριού και τα ζευγάρια που μπορούν να προκύψουν από κρασιά και τυριά που γεννιούνται στον ίδιο τόπο, στην Καστοριά!
"Φάρμα Μόσχου"
Η Φάρμα Μόσχου είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κτηνοτροφικής και τυροκομικής μονάδας καθώς, επίσης, και καλλιέργειας ζωοτροφών. Αριθμεί 143 χρόνια ζωής, ενώ στα ηνία βρίσκεται τώρα η 5η γενιά η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί σαν βάση της τις συνταγές των προγόνων.
Κυριακή 19 Μαΐου 2019
Ώρα 17:00 - 19:00
Κτήμα Στεργίου
Μεταμόρφωση Καστοριάς
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες:
info@ktimastergiou.gr
τηλ. 2467072508 και 6970800483.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κα. Αφροδίτη Στεργίου