Το μενού για αύριο Τετάρτη 8/5 προτείνει:
Φακές με πορτοκάλι
Υλικά
500 γρ. φακές, χοντρές
6 φλ. βραστό νερό
1 Κύβος Ζωμός για Όσπρια
520 γρ. (1 συσκευασία) χυμός ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι για το σερβίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 10’ – 15’. Στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με το βραστό νερό και διαλύουμε τον κύβο oσπρίων.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πορτοκάλι, τη δάφνη και το πιπέρι. Βράζουμε για 5’.
Ρίχνουμε τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30’ περίπου, μέχρι να χυλώσει ελαφρά η σούπα.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10’ ακόμη.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ξίδι σε κάθε πιάτο.
Tip:
Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή:΅knorr.gr