Το μενού για αύριο Δευτέρα 24/6 προτείνει:
Φοβοκεφτέδες
Υλικά
Φάβα 250γρ.
Κρεμμύδι ξερό ασσέ 200γρ.
Νερό 500-600γρ
Αλάτι 20γρ.
Πιπέρι 5γρ.
Φρέσκο κρεμμύδι 50γρ.
Πιπεριά κόκκινη τριμμένη 100γρ.
Νιφάδες βρώμης 50γρ.
Αλεύρι 80γρ.
Αυγά 2 τεμ.
Κύμινο 1 πρέζα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
· Ξεδιαλέγουμε τη φάβα από τυχόν πετραδάκια και την πλένουμε καλά.
· Την τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το νερό και το κρεμμύδι και την βάζουμε να πάρει μια βράση.
· Ξαφρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τη συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Όταν πιει όλο το νερό είναι έτοιμη.
· Όταν κρυώσει τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
· Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και ελέγχουμε την γεύση για αλατοπίπερο.
· Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
· Με ένα κουτάλι τοποθετούμε απαλά μια ποσότητα μείγματος στην επιφάνεια του λαδιού και όταν πάρει χρώμα το γυρνάμε από την άλλη μεριά.
Πηγή: dimitrispolitis.gr