Το μενού για αύριο Σάββατο 8/6 προτείνει:
Γιαννιώτικη Μπατσαριά
Υλικά για το χυλό
• 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 200 γρ. καλαμποκάλευρο
• 1 κεσέ γιαούρτι πρόβειο
• 1 κούπα ξινόγαλο (ή γάλα)
• 2 αβγά
• αλάτι
• βούτυρο και σιμιγδάλι (για το ταψί)
Υλικά για τη γέμιση
• 1 κιλό χόρτα (σέσκουλα, λάπατα, σπανάκι)
• 4 κρεμμύδια φρέσκα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• λίγο άνηθο, λίγο δύοσμο
• 2 πράσα
• 300 γρ. τριμμένη φέτα
• 1/2 κούπα τραχανά
• 1 κούπα λάδι
• αλάτι. πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε με ξύδι και τα ψιλοκόβουμε. Επίσης ψιλοκόβουμε και όλα τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε τα χόρτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αναμιγνύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τον χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπωλ. Βουτυρώνουμε το σινί (ή το ρηχό ταψί φούρνου) και ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι. Βάζουμε το μισό από τον χυλό και πάνω του προσθέτουμε τα χόρτα.
Στο χυλό που μας έμεινε ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό πάνω στα χόρτα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 ºC.
Πηγή: callthecook.gr